#loppistajm

 

Tips för dig som aldrig sålt på loppis

Är du nybörjare på det här med loppis? Då har du kommit helt rätt! Vi på Stockholmsmarknader är vid det här laget proffs på loppisar och hjälper dig att få en riktigt lyckad loppisdebut. Här har vi samlat bra tips inför din loppisdag - på plats på loppisen hjälper våra medarbetare i Team Loppis dig gärna.

 

VÄXELKASSA: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Swish är ett bra komplement! Bär växelkassan på dig, t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina slantar.

 

PÅSAR OCH TIDNINGSPAPPER: Något att bära och slå in ömtåliga pryttlar i är uppskattat av köparna.

 

BORD: På Drive-in-Loppis står du vid din bil och säljer. Vill du ha bord kan du hyra det på plats på loppisen. Du kan självklart också ta med dig eget bord, eller varför inte strykbrädan? Annars går det lika bra att ha prylarna direkt i bakluckan, på en filt på marken, i kartonger etc.

 

PRISER: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Är du osäker på prisläget kan du slå en kik på de andra säljarnas bord. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Många tycker om att pruta på loppis...

 

BATTERI: Tänk på att inte ha bilradion eller lampor på i bilen så pass mycket att bilbatteriet tar slut. Om detta skulle hända, så har vi startkablar att låna ut.

 

MAT & FIKA: Om du skulle bli hungrig finns alltid varmkorv och fika att köpa på loppisområdet.

 

KOMPISPLATSER: Är ni flera kompisar som vill stå bredvid varandra? Det går fint. Se bara till att anlända samtidigt till loppisen, eller vänta in varandra innan ni åker in på loppisområdet.

 

ÅKA TIDIGARE: Du kan åka från loppisen tidigare på dagen, från vilken plats som helst (lite speciella förutsättningar råder dock under Världens största loppis). Prata bara med oss i Team Loppis först. Vi hjälper till att lotsa dig ut. Av logistikmässiga skäl kan du tyvärr inte "paxa" eller vänta in någon särskild försäljningsplats för att lättare kunna åka ut. Våra medarbetare hänvisar er in på säljplatser vartefter ni anländer till loppisen.

 

MYCKET FOLK: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Loppisen är mycket välbesökt. Somliga loppisentusiaster är nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - avgör själv när du vill börja sälja. I början på loppisdagen kan det bli högt tryck vid ditt försäljningsbord. Ett tips är därför att försöka följa några enklare rutiner vid uppackningen av prylar:
- Börja med att allra först ställa upp ev. bord framför bakluckan och be eventuella ivriga kunder vänta utanför bordet.
- Låt inte någon kund börja rota i dina ouppackade kartonger.
- Låt inte någon kund börja kika på prylar i din bil innan du packat upp klart.
- Ha uppsikt över värdesaker – tyvärr finns ohederliga människor i vår vackra värld.

Se klippet nedan hur rutinerade Team Loppis-medlemmar gör när de säljer på loppis.


Ställ ut bord/klädställning först, innan du börjar sälja. Låt kunderna vänta utanför bordet. På så vis får du bättre kontroll över din försäljning.

Team Loppis at your service! Våra medarbetare i Team Loppis finns på plats hela dagarna, i gula reflexvästar, för att hjälpa just dig! Tveka inte att haffa någon av oss om du har några funderingar på loppisdagen. Säkrast hittar du oss i informationstältet inne på loppisen.


Se till att ha skoj under dagen – en glad prick är också den allra bästa säljaren!
 
 


 
 

BÄSTA TIPSET!

Hur gör man då för att sälja så mycket som möjligt?
Det är inte så svårt: Var en glad och trevlig försäljare - det går ju alltid hem! Sedan finns en rad matnyttiga tips om växelkassa, prissättning et - vi har samlat massor av tips för dig som nybörjare på att sälja på loppis här bredvid.

Lycka till!

NÄR
ÄR DET
LOPPIS?

 
 
 

 

Diggar du loppis?

Håll dig uppdaterad med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev - helt gratis! Anmäl dig här nedan!

Epostadress:


 
 
link link link link link link link link www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/utmarkelser http://www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2015/2/premiar-for-galacocktail-och-prisutdelning-med-the-collectors-awards-pa-antikmassan  https://mitti.se/nyheter/forsamling-och-loppis-far-dela-pa-miljopris/