#loppistajm

 

SÄLJ PÅ LOPPIS, DU MED!

DET ÄR ENKELT, ROLIGT OCH BRA FÖR MILJÖN!

 

 

BOKA PLATS ONLINE

Boka din plats i förväg för att vara säker på att få plats. Antalet platser är begränsade p g a coronarestriktioner. En vanlig säljplats kostar 200 kr, om du köper din plats online. Större platser för större fordon kostar lite mer, läs mer nedan. Bord och klädställning finns att hyra på plats på loppisen, men du kan även ta med detta själv.

Tänk på att köp av loppisplats är bindande. Det går alltså inte att byta datum eller att boka av plats när du väl genomfört köpet. Loppisen har öppet i alla väder.

PRAKTISK INFORMATION OCH REGLER

OBS! LÄS OCKSÅ KÖPVILLKOREN HÄR >

ÖPPETTIDER 2021: Klicka här >

PRIS & PLATSKATEGORIER: En vanlig plats för dig som har vanlig personbil kostar 200 kr om du köper din plats online. Du som har minibuss, van, skåpbil, släpkärra, pickup, "amerikanare" e dyl klassas på loppisen som större fordon och behöver köpa en stor plats för 300 kr på (onlinepris). Den kan också passa dig som har väldigt mycket prylar. Vanlig plats är 3 meter bred, med plats att ställa upp bord framför bakluckan. Stor plats är 6 meter bred, där du vanligtvis ställer sidan av bilen ut mot kund (släp kopplas av från bil och ställs upp bredvid bilen). Har du längre fordon än så köper du till extra utrymme för 50 kr/m. Du måste hålla alla prylar, bord etc inom din plats.

Om du köper din plats i kassan på loppisen kostar platsen 50 kr mer än onlinepriserna ovan. Även för att vara säker på att få en plats rekommenderar vi att du köper din plats online i förväg. Antalet platser är begränsade.

BINDANDEN BOKNING! Tänk på att köp av loppisplats är bindande. Det går alltså inte att byta datum eller att boka av plats. Loppisen har öppet i alla väder.

TIDER: Insläpp för säljare från ca 2 timmar innan loppisens öppning. Du måste ha anlänt till loppisen senast kl. 10.30 - annars förlorar du din plats. Alla säljare ska ha packat ihop, städat och lämnat området senast en och en halv timme efter loppisens stängning.

INCHECKNING: Ha biljetten redo när du kommer till incheckningen på loppisen. Visa gärna upp biljettens qr-kod, så går det snabbast. Har du tappat bort din biljett? Kontakta Tickster på telefon: 0771-477070.

VAD FÅR MAN SÄLJA?: Du får sälja nästan allting som är lagligt och som inte väcker anstöt, förutom mat eller dryck för direktförtäring. Du får INTE sälja vapen eller något som ser ut som riktiga vapen, knivar, svärd, luftgevär etc och inte heller levande djur. Du får INTE heller sälja mediciner, apoteksprodukter eller medicinska tester (t ex självtest mot covid-19). Du får självklart inte heller sälja något som är olagligt eller som kan väcka anstöt (t ex piratkopior, mediciner eller pornografiskt material).

-Arrangören förbehåller sig rätten att avvisa prylar och/eller försäljare, som arrangören bedömer stör arrangemanget, när som helst under dagen. Arrangören förbehåller sig också rätten att efterfråga och anteckna prylars ursprung.

BORD, KLÄDSTÄLLNING, STOL: Både bord, klädställningar och stolar finns till uthyrning på loppisen. Supersmidigt för dig som inte har eget eller inte ryms med detta i bilen! Du hyr detta av vår samarbetsparter Tältfestarna direkt på plats på loppisen. Du förbokar alltså inte detta. Priser hittar du genom att klicka här >

UTAN BIL: Det går fint att sälja på loppisen utan bil. Får du skjuts? Hör med våra medarbetare hur du gör detta enklast.

HITTA IN PÅ LOPPISEN: När du kommer till loppisen: Följ skyltar för "Säljare" och håll utkik efter våra medarbetare, Team Loppis, i gula reflexvästar. OBS! Det är inte tillåtet att stanna till längs landsvägen, inte heller för avstigning / kort urlastning.

EN BIL PER PLATS: Bara en bil per säljplats får åka in på loppisområdet. Har du en extrabil med dig - kör in på besöksparkering (egen infart) och lasta ur därifrån. Även om du köpt en stor plats kan du bara köra in med en bil på loppisområdet.

KOMPISPLATSER: Det är kul att sälja tillsammans! Om ni är flera bilar som vill ha platser bredvid varandra: Se gärna till att hamna efter varandra i kön in på loppisen. Meddela också vårt Team Loppis att ni hör ihop, så hjälper vi er!

PLATSHÄNVISNING: Vi hänvisar er in på säljplatser vartefter ni anländer till loppisen. Av logistikmässiga skäl kan du inte "paxa" eller vänta in någon särskild plats. Vi hjälper till att lotsa dig ut, om du vill åka tidigare.

STÄDA OCH TA HEM DINA SOPOR: Efter loppisdagen städar du din försäljningsplats och tar med dig skärp och dina osålda prylar, tomkartong etc från loppisen. Det är INTE tillåtet att lämna kvar något på området, inte heller lådor med "Bortskänkes/gratisprylar". För kvarlämnade prylar/sopor debiterar vi en sophanteringsavgift om 500 kr. Tips: Hagby återvinningscentral ligger bara ett par minuter från loppisen.

UPPACKNING OCH IVRIGA FYNDARE: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Det kommer att finnas fyndare på området innan officiell öppettid, då området inte är inhägnat. Somliga tidiga fyndare kommer att vara nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - du bestämmer alltid själv när du vill börja sälja! Säg ifrån om någon börjar titta bland dina prylar innan du är redo.

Våra bästa tips för uppackning och försäljningsstart

1. Ställ först fram bord, klädställning etc, innan du börjar packa upp dina prylar. Ställ förslagsvis bord så att de bildar en ”försäljningsdisk” framför bakluckan, så att du får kunder framför dina bort och inte överallt kring bilen.

2. Plocka fram lite i taget av dina prylar! Då får du bäst koll över din försäljning redan från start. Packa t ex upp en kartong i taget och se att du har kontroll över den försäljningen innan du tar fram nästa kartong.

3. Loppisen är mycket välbesökt och det kan i vissa fall uppstå ”fyndhets” (tänk mellandagsrea) i början på dagen när många fyndare vill köpa samtidigt av dig. Ett tips är att ta med sig en presenning eller stor filt, att lägga över sina bord om man skulle vilja stänga sin försäljning tillfälligt.

4. Om du är helt nybörjare på loppis kan det vara bra att sälja tillsammans med någon första gången. Då kan ni dela upp sysslorna i början på loppisdagen – t ex att en packar upp och en har hand om försäljningen.


MAT OCH DRYCK: Inne på loppisområdet finns varmkorv och fika att köpa. Slå dig gärna ner i solstolarna på loppisbeachen eller i gröngräset.

TOALETT: Bajamaja finns på området. Tyvärr finns ingen handikapptoalett.

VÄDER: Loppisen har öppet i alla väder! Om väderleksrapporten gissar på regnskurar kan du använta t ex ett parasoll, en presenning, genomskinlig plast, partytält e dyl tills solen tittar fram igen. Om du önskar sälja i en viss väderlek rekommenderar vi att du avvaktar med att köpa plats tills det finns en säker väderprognos.

PRESENTKORT / FRIBILJETT: Dessa gäller för obokade loppisplatser. Men om du vill nyttja den för en förbokad plats på denna loppis gör du så här: Köp en plats via den vanliga bokningssidan. Ta med presentkortet till loppisen och få tillbaka platsavgiften på plats. Ett presentkort gäller för en vanlig plats.

NYBÖRJARTIPS: Är du nybörjare på loppis? Smarta tips för loppissäljare hittar du här >

LYCKA TILL OCH KRÄNG SÅ DET RYKER!

 

SMARTA TIPS FÖR LOPPISSÄLJARE - KLICKA HÄR >

 

 

DIGGAR DU LOPPIS? ANMÄL TILL DIG VÅRT NYHETSBREV!

Få första tjing på våra loppisnyheter med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev - helt gratis! Anmäl dig här nedan!

 

link link link link link link link link link link